Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@22:48:43 GMT

آشنایی با آداب و رسوم مردم شیراز در ماه رمضان

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۵۷۱۹

آشنایی با آداب و رسوم مردم شیراز در ماه رمضان

سفره‌های افطاری و نذری، برگزاری جلسه ختم قرآن، برپایی مراسم عزاداری در شب‌های قدر از مهم‌ترین آیین‌های مردم استان فارس در ماه رمضان است.

مراسم کلوخ اندازان در شیراز

مژگان ثابت قدم کارشناس میراث معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در گفتگو با خبرنگار ما گفت: شیرازی‌ها آخرین جمعه ماه شعبان را کلوخ‌اندازان می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: افراد کلوخی را در دست گرفته و رو به قبله دعا می‌خوانند با طلب بخشش از آمدن ماه رمضان، سپس کلوخ را محکم بر زمین زده تا شکسته شود، زیرا معتقدند با شکستن کلوخ تمام اعمال بد آن‌ها از بین می‌رود.

ثابت قدم گفت: در مراسم استقبال از ماه رمضان زنان خانه‌دار خانه تکانی و نظافت را انجام داده و انواع خواربار، ترشی، ادویه و عرقیات را تهیه می‌کنند که خوردن عرق گل گاو زبان هنگام افطار در میان مردم استان فارس مرسوم است.

دادن جایزه به روزه اولی‌ها

کارشناس میراث معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: برخی مردم مناطق روستا‌های فارس رسم دارند به کودکان خود به سن تکلیف رسیده و روزه اول خود را گرفته اند هدایایی مانند بز، گوساله یا بزغاله دهند.

او گفت: از دیگر رسوم مردم فارس بیدار باش بوده که دو ساعت قبل از اذان صبح است.

ثابت قدم گفت: موذن‌ها به مساجد می‌روند و مردم را با آواز خوش بیدار باش! بیدار باش! بنده خدا، بیدار باش! بنده مؤمن بیدار باش! بیدار می‌کنند.

روز والون

کارشناس میراث معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: شیرازی‌ها برای ماه رمضان رسمی دارند که به آن روز والون می‌گویند که این رسم مربوط به نوعروسانی است که تازه به خانه بخت رفته‌اند.

ثابت قدم گفت: در رسم روز والون خانواده عروس در اولین ماه مبارک رمضان بعد از عروسی دخترشان موظف هستند با تهیه یک افطاری، تهیه گل و شیرینی و هدایای مانند گوشواره، انگشتری، سینه‌ ریز و النگو  را به عروس هدیه می دهند.

او گفت: مردم استان فارس در ماه رمضان حلوا‌های سنتی و غذا‌های متنوعی مانند رنگینک، ترحلوا، شله‌زرد، کوفته هلو، مرصع پلو، شیش‌انداز، قنبرپلو، کشمش پلو و آش‌های گوناگون است.



کارشناس میراث معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: مردم فارس به همراه قاریان یا افراد آشنا در ماه رمضان قرآن تلاوت می‌کنند که به آن ختم قرآن یا دوره می‌گویند.

ثابت قدم گفت: شیرازی‌ها به آخرین جمعه ماه رمضان جمعه الوداعی می‌گویند که این مراسم در مسجد جمعه (جامع عتیق) و فتح برگزار می‌شد و مردم زیر منبر مسجد جامع حلوا می‌پختند.

او گفت: در روز عید عید فطر نیز صبح عید همه مردم شیراز به مساجد می‌روند و نماز مخصوص این روز را می‌خوانند و افراد خیر هم به تقسیم صبحانه که شامل نان و پنیر و سبزی است بین مردم می‌پردازند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آداب و رسوم ماه رمضان صنایع دستی و گردشگری فارس ماه رمضان بیدار باش او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۵۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز

ایسنا/فارس شهردار شیراز از تلاش مدیریت شهری برای تقویت زیرساخت‌های این کلان‌شهر به دلیل گردشگرپذیر بودن آن خبر داد.

محمدحسن اسدی امروز، ۱۴ اردیبهشت‌ماه در حاشیه مراسم پیاده‌روی خانوادگی که به مناسبت هفته شیراز در این کلان‌شهر برگزار شد، گفت: این برنامه با همت شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز به مناسبت هفته شیراز تدارک دیده شده است.

وی با اشاره به قهرمانان و مقام آوران دیار فارس در رشته‌های مختلف ورزشی عنوان کرد: امروز قدردان همه ورزشکاران، تیم فجر شهید سپاسی و سایر قهرمانان شیرازی هستیم که برای شهر و دیار ما افتخار می‌آفرینند و شورای اسلامی و شهرداری شیراز همواره به حوزه فرهنگ و ورزش در کنار پیشرفت‌های عمرانی توجه ویژه دارند.

شهردار شیراز با اشاره به برگزاری برنامه پیاده‌روی خانوادگی در بزرگراه آیت الله حائری شیرازی گفت: امروز این برنامه در بزرگراه جدیدالاحداث آیت‌الله حائری شیرازی که در دهه فجر افتتاح شد، برگزار می‌شود و در این منطقه یک پارک سه هزار هکتاری در حال اجراست که از مسیر دوچرخه سواری به طول بیش از ۲۵ کیلومتر برخوردار است و به ارتفاعات مشرف به شهرک سعدی منتهی می‌شود؛ همچنین در حال حاضر چهار بزرگراه همزمان در شیراز در حال اجراست.

وی با تقدیر از دست‌اندرکاران و مجریان این برنامه بیان کرد: بخش اول بزرگراه  آیت‌الله حائری شیرازی به طول هشت کیلومتر در دهه فجر به بهره‌برداری رسید و بخش دوم آن که محور شمالی است در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

اسدی تصریح کرد: شیراز به عنوان شهر توریستی باید زیرساخت‌های خوبی داشته باشد و بر همین اساس پارک آبی شیراز در بزرگراه حسینی الهاشمی در حال احداث است و باغ پرندگان، آکواریوم بزرگ شیراز، شهربازی بزرگ شیراز و تله‌کابین به عنوان این زیرساخت‌های کم نظیر در شهر شیراز ایجاد می‌شوند.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این مراسم با تبریک و گرامیداشت روز شیراز گفت: امروز شاهد برگزاری اولین پیاده‌روی خانوادگی در سال ۱۴۰۳ هستیم که جمعیت بی نظیری در آن شرکت کرده‌اند.

سیدابراهیم حسینی با اشاره به ظرفیت‌های بی همتای کلانشهر شیراز بیان کرد: شیراز شناسنامه ایران است و باید با تامین زیرساخت‌ها و پیشرفت این کلانشهر در زمینه‌های فرهنگی و ورزشی زمینه رشد هرچه بیشتر آن را فراهم سازیم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس نیز با تقدیر از شورا و شهرداری شیراز برای برگزاری این برنامه ورزش خانوادگی گفت: این برنامه به واقع یک کار بزرگ است و باید شاهد برگزاری بیشتر این برنامه ها در استان فارس که دارای ظرفیت ورزشی بالایی است، باشیم.

عبدالرحیم خداجو با بیان اینکه با مشارکت خوب مردم شیراز می توانیم شاهد اقدامات خوبی در ورزش همگانی باشیم که منجر به ارتقای سلامت خانواده می‌شود، گفت: حوزه ورزش همگانی در کاهش آسیب های اجتماعی و نشاط جامعه موثر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز
  • فیروزآباد با ۱۰۴ میلی متر پیشتاز بارندگی اخیر فارس
  • تعویض قرآن دروازه ورودی شیراز
  • ما میراث‌دار فرهنگی اصیل و غنی هستیم/ وظیفه داریم یگانه بودن جایگاه شیراز را پاس بداریم
  • مردم در دور دوم انتخابات مجلس نیز حضوری پرشور داشته باشند
  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز
  • مسئولان قانون را در اولویت امور خود قرار دهند
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • بارش باران، نقش رستم را تعطیل کرد