Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماه مبارک رمضان در استان کردستان هم مانند استان های دیگر دارای آداب و رسومی است که مردم از قدیم الایام آن را پاس می داشتند.آداب و رسوم ماه مبارک رمضان یکی از ارکان مهم فرهنگ استان کردستان بشمار می آید و در بین مردم از جایگاه خاصی برخوردار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از کُردتودی، رمضان، ماه زینت بهشت است و عزیزترین ماه های سال قمری، چرا که آورده اند: ماموران الهی برای ورود و فرا رسیدن ماه رمضان، بهشت را زینت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چهار گوشه پهناور کشور ایران در مناسبت های مختلف شاهد رسم و رسوم های فرهنگی هستیم که نشات گرفته از فرهنگ آن منطقه است.

ماه مبارک رمضان در استان کردستان هم مانند استان های دیگر دارای آداب و رسومی است که مردم از قدیم الایام آن را پاس می داشتند.آداب و رسوم ماه مبارک رمضان یکی از ارکان مهم فرهنگ استان کردستان بشمار می آید و در بین مردم از جایگاه خاصی برخوردار است.

مردم استان کردستان از روزهای قبل از حلول ماه مبارک رمضان خود را برای استقبال از این ماه آماده می کنند، روزه گرفتن چند روز آخر ماه شعبان، خانه تکانی منزل یکی از سنت های پسندیده مردم استان کردستان قبل از ورود به ماه مبارک رمضان است.

مردم ماه مبارک رمضان را با روئیت هلال ماه آغاز می کنند،برای رویت ماه مردم غروب روز آخر ماه شعبان به بالای مناره ها و پشت بام ها می روند و با نگاه دقیق در آسمان به جستجوی ماه می پردازند و با روئیت ماه اعمال ماه رمضان را بجا می آورند.

یکی دیگر از فرهنگ های رایج ماه مبارک رمضان در استان کردستان، پخت غذاهای سنتی است، در این ماه مردم شهرهای مختلف استان کردستان غذاهای مخصوص به خود را دارند که در شب های نوزدهم و بیست و یکم و بیست و سوم و بیست و هفتم ماه رمضان اقدامات به پخت و توزیع آن در بین همسایگان می کنند.

مردم بیجار گروس در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان که مصادف با شب ضربت خوردن حضرت علی(ع) است برای آمرزش اموات خود ،خرما،حلوا،شکر پنیر و نان روغنی "برساق"که خاص این دیار است  و آش"پرشکه" خیرات می کنند.

پخت نان کولیره در شهرهای استان کردستان یکی دیگر از رسم های قدیمی در ماه مبارک رمضان است، طبق آیینی دیرینه در شب بیست و هفتم نان کولیره توسط بانوان کردستان پخت و در بین همسایگان و اهالی محله تقسیم می شود.

یکی دیگر از رسم های قدیمی ماه مبارک رمضان در شهرهای استان کردستان دوختن کیسه پول در شب بیست و هفتم است.

در شهر بیجار زنان و دختران در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان، بعد از تمام شدن نماز عشاء کیسه پول می دوزند، بعد از دوخت آن یکی دو سکه پنج ریالی را به هفت نفر می دهند که هفت قول هو الله بر روی آن بخواند سپس آن به کیسه می دوختند و اعتقاد دارند ماه رمضان، ماه خیرات و برکات است و با دوختن کیسه خداوند روزیشان را بیشتر می کند.

از دیگر رسم های ایج در شهرهای استان کردستان پخت نانی به نام کولیره است که مردم شهر بانه طبق یک رسم دیرینه، کولیره های زیادی می پزند و تعداد 5 یا 6 عدد از آن را به نخ می کشند و در انبار آرد و برنجشان آویزان می کنند و معتقد هستند در ماه مبارک رمضان موجب افزایش رزق و روزی می شود.

یکی دیگر از رسم های رایج در ماه مبارک رمضان کوبیدن دیوار همسایه جهت بیدار شدن در سحر است.

لازم به ذکر است برخی از سنت های قدیمی ماه مبارک رمضان در استان کردستان با رواج زندگی ماشینی و گسترش فضای مجازی دگرگون شده و برخی هم به وادی فراموشی سپرد شده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان در استان کردستان ماه مبارک رمضان یکی دیگر آداب و رسوم بیست و هفتم ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)

اگر از علاقمندان به غذا خوردن هستید پس می‌دانید که سفر و غذا لازم و ملزوم یکدیگرند. یکی از بهترین راه‌ها برای تجربه فرهنگ یک کشور، مزه کردن غذاهای آن است و در این میان برخی از کشورها به ارائه برخی از بهترین غذاهای جهان شهرت دارند.

به گزارش روزیاتو، رده‌بندی زیر از کشورهایی با بهترین غذاها در وهله اول به کمک کتاب‌های معروف «راهنمای رستوران و هتل میشلن» به دست آمده که با اعطای ستاره به آنها به ارزیابی کیفیت غذاها می‌پردازد. در مرحله بعد نیز نظرات کاربران در وبسایت‌های مختلف ازجمله سی‌ان‌ان‌ و همچنین پلتفرم‌های گفتگو مانند ردیت و کورا در نظر گرفته شده است.

  ۱۰. کره جنوبی

آشپزی کره جنوبی در سطح بین‌المللی شهرت دارد و در لیست کشورهایی با بهترین کیفیت غذا در جهان در رتبه دهم قرار دارد. مانند بسیاری از غذاهای آسیای شرقی، برنج جزء اصلی غذاهای کره جنوبی است. کیمچی از موارد منحصر به فرد آشپزی در این کشور است و در اکثر خانواده‌ها مصرف می‌شود. برخی از غذاهای کره جنوبی که در جهان معروف هستند عبارتند از: گوچوجانگ، بیبیم‌بپ و بولگوگی.

۹. سوئیس

حدود ۴۰۰ نوع غذا در سوئیس وجود دارد که در سال ۲۰۰۸ به طور رسمی در میراث آشپزی سوئیس گنجانده شدند. یک فرد در این کشور سالانه نزدیک به ۱۱ کیلوگرم شکلات مصرف می‌کند که سوئیس را به بزرگترین مصرف‌کننده شکلات در جهان تبدیل می‌کند. محصولات غذایی سوئیس بسیار متنوع و فراوان است، این کشور ۷۰۰ نوع پنیر، بیش از ۲۰۰ نوع نان و ۲۵۰۰ نوع انگور تولید می‌کند.

۸. انگلستان

غذاهای بریتانیا به دلیل تجارت‌های این کشور با دیگر کشورها به شدت تحت تأثیر غذاهای سراسر جهان قرار گرفته است. غذاهای بریتانیایی به‌طرز آشکاری از از غذاهای بومی چینی، هندی، فرانسوی، ایتالیایی، ژاپنی، آمریکایی، مکزیکی، اسپانیایی، تایلندی و ترکی تاثیر پذیرفته‌اند. بسیاری از اقلام غذایی بریتانیایی در سطح بین‌المللی محبوبیت یافته‌اند نظیر پای شپردز، پای سیب و اسکون‌. روستای چدار در سامرست نیز جایی است که پنیر چدار اولین بار در آن ساخته شده است.

۷. چین (ماکائو و هنگ کنگ)

 

غذاهای چینی ازجمله معروف‌ترین غذاهای دنیا هستند. کیفیت غذا در این کشور بی عیب و نقص است و چین دارای نزدیک به ۲۱۵ رستوران ستاره دار در «میشلن» است. غذاهایی مانند دیم سام و هات‌پات در میان غذاهای چینی بسیار معروف هستند و در کشورهای دیگر نیز رواج دارند.

۶. آلمان

غذاهای آلمانی غنی و متنوع هستند زیرا از مواد اولیه موجود در هر فصل در آنها استفاده می‌شود. غذاهای رایج در این کشور عبارتند از: براتوورست، کوفته سیب زمینی، کلم ترش، شنیسل و اشترودل. در طول جشنواره اکتبر این کشور، غذا و نوشیدنی آلمانی با شور و اشتیاق جشن گرفته می‌شود. Sauerbraten غذای ملی این کشور محسوب می‌شود.

۵. ایالات متحده

آشپزی آمریکایی یک آش شلم‌شوربای واقعی است زیرا به دلیل عوامل زیادی مانند مهاجرت، تغییرات منطقه‌ای و تاثیرات فرهنگی تنوع گسترده‌ای دارد. ایالات متحده آمریکا بزرگترین کشور صادرکننده مواد غذایی در جهان است. در حالی که فرهنگ فست فود در این کشور بیداد می‌کند، دارای رستوران‌های با استاندارد بالاست و بیش از ۲۳۰ رستوران ستاره‌های میشلن را دریافت کرده‌اند.

۴. اسپانیا

اسپانیا به دلیل آب و هوای منطقه ای متنوع و تأثیرات فرهنگی، غذای بسیار متنوعی دارد. علاوه بر این، مادرید و بارسلونا به ترتیب ۵۳ و ۴۸ غذای بومی ارائه می‌دهند. غذاهای اسپانیایی از مواد تازه و باکیفیت تشکیل می‌شوند. مواد تشکیل‌دهنده از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت است و انواع مختلفی از غذاهای دریایی، گوشت پخته شده، انواع پنیر و زعفران در غذاهایشان زیاد به کار می‌رود.

۳. ژاپن

غذاهای ژاپنی به دلیل ارزش زیبایی شناختی، مواد اولیه تازه و طعم های متعادل شناخته شده است. در حالی که سوشی یک غذای معروف ژاپنی به حساب می‌آید، غذای ملی این کشور کاری با برنج است که در این منطقه بسیار مصرف می‌شود. سایر غذاهای ژاپنی که معمولاً در کشورهای دیگر موجود است عبارتند از: ساشیمی، سوپ میسو، ماچا و رامن. ماچا یک صادرات مهم مواد غذایی این کشور است و به ایالات متحده، چین، سریلانکا و هند عرضه می‌شود.

۲. ایتالیا

طبق یک مطالعه، غذاهای ایتالیایی معروف‌ترین و پیتزا شاخص‌ترین و محبوب‌ترین وعده غذایی در جهان است. میراث آشپزی ایتالیایی غرق در آشپزی خانگی سنتی است که از مواد ساده اما خوش طعمی مانند روغن زیتون، گوجه فرنگی، سیر و ریحان استفاده می‌کند. روغن زیتون ازجمله صادرات مهم این کشور است.

۱. فرانسه

فرانسه در صدر فهرست کشورهای با بهترین کیفیت غذا در جهان قرار دارد. این کشور دارای بیشترین رستوران‌های ستاره‌دار میشلن در جهان است که نشان‌دهنده تمرکز این کشور بر رستوران‌های با استاندارد بالا است. صدف و حلزون از بهترین غذاهای لذیذ فرانسوی به حساب می‌آیند. فرانسه با مصرف ۲۱.۶۷ کیلوگرم به ازای هر نفر، سومین مصرف‌کننده سرانه پنیر در سال در جهان است. هنر آشپزی فرانسوی یکی از مهم‌ترین‌ها در جهان است و نقش عمده‌ای در آکادمی‌های آشپزی مدرن دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • لغو مراسم آیینی سنتی کومسای در هورامان کردستان به دلیل بارندگی
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • دستگیری ۲ پزشک قلابی طب سنتی در رشت
  • پزشکان قلابی طب سنتی در رشت دستگیر شدند
  • بحران آوارگان در لبنان به اروپا کشیده خواهد شد
  • حلقه‌های المپیک در پاریس به آتش کشیده شد!
  • غذاهای ورزشکاران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس چه خواهد بود؟