Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  آداب و رسوم و برنامه‌ها شب قدر که به گفته پیامبر گرامی اسلام (ص) در دهه آخر ماه مبارک رمضان قرار دارد، متفاوت است.

علمای اسلام وجه تسمیه شب قدر را عظمت ارزش آن نزد پروردگار و آمرزش تمام گناهان در آن می‌دانند، همانطور که قرآن کریم در این شب نازل شده و در این شب مقدرات یک ساله خلایق در لوح محفوظ نوشته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شب مسلمانان تمام دنیا با حضور در مساجد و اماکن مقدسه، با مناجات، ادای نماز، قرائت قرآن، دعا و ذکر خذا این شب بزرگ را احیا می‌دارند و از خداوند منان برای خود و دیگران طلب آمرزش، رحمت و نعمت می‌کنند.

مسلمان مصری با آذین بندی مساجد در دهه آخر ماه مبارک رمضان برای احیای شب قدر آماده می‌شوند و خدام مساجد از هزاران معتکف در فضائی روحانی پذیرایی می‌کنند. معتکفین در این شب به ادای نماز، دعا و حمد و تسبیح خداوند می‌پردازند و تعداد آن‌ها در مسجد اصلی قاهره به حدود پانصد هزار نفر می‌رسد.

در کشور مراکش، آداب و رسوم لیالی شب قدر، اندکی با دیگر کشور‌های اسلامی تفاوت دارد و هر منطقه‌ای نیز به شیوه خود مراسم این شب را برپا می‌دارد، ولی با وجود تمام اختلافات در آداب و رسوم در مورد احیای شب قدر اتفاق نظر وجود دارد. مسلمانان مراکشی شب‌های بیست و ششم و بیست و هفتم ماه مبارک رمضان را به عنوان شب قدر احیا می‌دارند.

شهروندان مراکشی در این شب‌ها با حضور در مساجد به نماز و دعا می‌پردازند و از بهترین انواع عطر‌ها برای خوشبو سازی مساجد استفاده می‌شود. آن‌ها پس از انجام مراسم به زیارت اهل قبور و پس از آن به دید و بازدید اهل فامیل می‌روند و خرما و زیتون برای خیرات و صدقه توزیع می‌کنند.

شهروندان الجزائری نیز به شیوه‌ای دیگر شب قدر را احیا می‌دارند؛ به گونه‌ای که در دهه آخر ماه مبارک رمضان به ساحل دریا می‌روند و با روشن کردن انواع شمع در طول ساحل این شب را احیا می‌دارند. دختران مجرد و حتی زنان متاهل با آب دریا این شمع‌ها را خاموش می‌کنند و برای یکدیگر آرزوی ازدواج، بچه دار شدن و برای بیماران آرزوی شفای عاجل می‌کنند. این مراسم در سواحل پایتخت این کشور و شهر‌های تیبازه و بومرداس رایج است.

مسلمان سودان نیز در این شب با حضور در مساجد به دعا و نماز می‌پردازند و کودکان را نیز با خود به مساجد می‌آورند تا از پاداش این شب بزرگ مستفید شوند. برخی در این شب میان مردم کتاب توزیع می‌کنند و تا سحر در مساجد باقی می‌مانند.

در تونس نیز مسلمانان براساس باور‌های دینی خود شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان را به عنوان شب قدر احیا می‌کنند.

موکب‌های دینی در این شب برای ختم قرآن و روایت سیره پیامبر اکرم (ص) در مساجد برپا می‌شود و همچنین مسابقات حفظ قرآن کریم نیز برگزار می‌شود.

برگزاری مراسم شب قدر در اماکن مقدسه و به ویژه عتبات عالیات با شور و شعف ویژه‌ای برگزار می‌شود و ملیون‌ها زائر از سراسر دنیا با حضور در اعتاب مقدسه امام حسین (ع) در کربلا، امام علی (ع) در نجف اشرف، امامین شریفین عسکریین در سامراء و امام جواد و امام موسی کاظم (علیهما السلام) در کاظمین به مناجات، قرائت قرآن، ادای نماز و خواندن ادعیه مختلف می‌پردازند و شب قدر را تا سحر احیا می‌دارند.

در فلسطین نیز مسلمانان علی رغم اقدامات شدید امنیتی اشغالگران صهیونیست، در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان شب قدر را در مسجد الاقصی احیا می‌دارند و حدود پانصد هزار نفر در این مسجد شریف حضور می‌یابند.

شهروندان فلسطینی از مناطق مختلف نوار غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی به مسجد الاقصی می‌آیند. نیرو‌های رژیم اشغالگر قدس، به شدت در این شب مسلمانان را تفتیش می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند تا کارت شناسایی خود را ارائه دهند.

شهروندان سوری در "دمشق" پایتخت این کشور به حرم حضرت زینب (س) در ریف دمشق می‌روند و مراسم دینی خود اعم از مناجات، برپایی نماز و تلاوت قرآن را اجرا می‌کنند.

آری، این است شب قدر؛ شبی که در آن دل‌ها پاک می‌شود، امید‌ها تحقق می‌یابد و اشک‌ها بیهوده از دیدگان جاری نمی‌شود و از هزار شب بهتر است.

منبع: الکوثر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شب قدر ماه رمضان ماه مبارک رمضان احیا می دارند آداب و رسوم شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۴۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) به سوگ نشست

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: مردم مؤمن آذربایجان غربی از جمعه شب با برگزاری مراسم قرائت دعا، برپایی نماز، ذکر صلوات و عزاداری درسوگ شهادت ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت به سوگ نشسته و بار دیگر ارادت قلبی خود را به اهل بیت عصمت و طهارت نشان می‌دهند.

پرچم‌های سیاه در سالروز شهادت امام صادق (ع) بر سر برخی از منازل و کوچه‌ها به اهتزاز درآمده و حسینیه‌ها، مساجد، مصلاها و امامزاده‌های استان از اولین دقایق امروز شنبه میزبان عزاداران و عاشقان عصمت و طهارات است تا در سوگ مؤسس مذهب شیعه در جهان عزاداری کنند.

برگزاری عزاداری خیابانی و شاه حسین گویان در ارومیه

اقشار مختلف مردم در نقاط شهری و روستایی آذربایجان غربی در سالروز شهادت امام صادق (ع) با به راه انداختن دسته‌های عزاداری و سیاه کردن سر در اماکن عمومی، مساجد، خانه‌ها و مغازه‌ها ارادت قلبی خود را به خاندان عصمت و طهارت نشان می‌دهند.

علما و روحانیان نیز در مناطق شهری و روستایی استان در مجالس برپا شده سوگواری حضرت امام جعفرصادق (ع) به بیان فضائل آن حضرت پرداخته و مصیبت‌های امام ششم را بازگو می‌کنند.

برخی از عاشقان عصمت و طهارت نیز علاوه بر عزاداری در پی احسان هستند و ابراز عشق و ارادت خود از طریق نذری را در ایستگاه‌ها و نقاط مختلف بویژه خیابان‌های اصلی و فرعی شهرها نشان می‌دهند.

در ارومیه مرکز آذربایجان غربی نیز در مساجد و هیأت‌های مذهبی ارومیه میزبان عزاداران و عاشقان عصمت و طهارت است و شرکت کنندگان به مداحی و مرثیه سرایی در رثای امام ششم شیعیان می‌پردازند.

امروز همچنین هیئت‌ها و دسته‌های عزاداری و سوگواری در مساجد و تکایای و نیز به صورت خیابانی در بسیاری از شهرهای آذربایجان غربی از جمله ارومیه در صفوف منظم به سینه زنی و نوحه خوانی و شاه حسین گویان در غم شهادت امام ششم شیعیان جهان پرداخته و مداحان نیز به مدیحه سرایی در خصوص امام جعفرصادق (ع) می‌پردازند.

شبهه زدایی و ایجاد نهضت علمی برای توسعه آموزه‌های اسلامی اقدام بی نظیر امام صادق (ع) بود

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی با اشاره به تأثیرگذاری قابل توجه امام جعفر صادق (ع) در راستای توسعه آموزه‌های اسلامی در دنیا گفت: یکی از اقدامات ایشان، تربیت متخصص برای جوابگویی به شبهات و ایجاد نهضت علمی در آن دوران بود که اقدامی بی نظیر به شمار می‌رود.

حجت الاسلام منصور امامی در آئین سالگرد شهادت امام جعفر صادق (ع) در حسینیه ثارالله ارومیه افزود: شبکه سازی و ساختار سازی از کارهای تأثیرگذار ایشان بود و امام برای ارتباط با مسلمانان مناطق مختلف، سازمان وکالت را برای ارتباط سیاسی، دینی، فرهنگی و اقتصادی راه اندازی کرد.

وی اضافه کرد: تربیت متخصص در حوزه‌های مختلف برای جوابگویی برای شبهات از دیگر کارهای امام صادق (ع) بود و ایشان توسط این شاگردان شبهات را رصد کرده و پاسخ می‌داد.

وی با تاکید بر لزوم شناخت ابعاد مختلف زندگی ائمه اطهار (ع) به ویژه امام صادق (ع) ادامه داد: از مهم‌ترین کارهای رئیس مذهب جعفری، تبیین دقیق امامت و ولایت بود چنان که غالب روایت‌های کتاب اصول کافی از امام باقر (ع) و امام صادق (ع) است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی اظهار کرد: امام جعفر صادق (ع) توانست به مذهب شیعه قدرت بخشیده و آن را احیا کند؛ به تنهایی شبهات را رصد کرد، از طرفی ساختار سازی کرد و از سویی نهضت علمی ایجاد کرد و مبانی درست اسلام را دقیق تبیین کرد به گونه‌ای که تاکنون کسی نتوانسته در آن تزلزل ایجاد کند.

امام صادق (ع) نظریه ولایت و امامت را تئوریزه کرد

حجت الاسلام امامی گفت: امام صادق (ع) نظریه ولایت و امامت را تئوریزه کرد و موارد جعلی و ناقص را جواب داد بنابراین از سویی فقیه تربیت کرد و از سویی با همه مسلمانان در اقطار مختلف کشور اسلامی ارتباط برقرار کرد و به شبهات حیله‌گران جواب داد.

وی افزود: امام صادق در عصر خلفای بنی عباسی بود که استعمارگر ترین خلفای تاریخ اسلام بودند و حرکت امام صرفاً علمی نبود بلکه حرکت و فکر منسجم سیاسی داشت که مقابل دستگاه خلافت ایستاد و با آن مقابله کرد.

وی اضافه کرد: روش زندگانی شیعه باید به گونه‌ای باشد که زندگی را بر طاغوت حرام کند و شاگرد مکتب امام صادق باید این‌گونه باشد و امروز دیدیدم که عده‌ای چگونه با تبعیت از مکتب امام صادق چگونه اسرائیل را تحقیر کردند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی اظهار کرد: امام صادق (ع) در برگزاری مجالس امام حسین (ع) و تشویق شعرای آئینی که در وصف شیعه و اهل بیت (ع) و ائمه معصومین (ع) شعرسرایی می‌کردند، نقش بسزایی داشت و چنین شعرایی مورد غضب دستگاه خلافت و حاکمیت قرار می‌گرفتند.

کد خبر 6096422

دیگر خبرها

  • زوج دفاعی پرسپولیس احیا شد
  • آذربایجان‌غربی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) به سوگ نشست
  • آذربایجان‌غربی در سالروز شهادت امام صادق (ع) به سوگ نشست
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • سپاه همزاد انقلاب و سنگر مستحکم انقلاب است
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • شورای اسلامی بازوی مشورتی برای مدیران کشور
  • کارهای عمرانی در بشاریات رشد سه برابری داشته است
  • کارهای عمرانی در بشاریات در دولت سیزدهم رشد سه برابری داشته است