Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@07:42:27 GMT

آشنایی با آداب و رسوم ماه رمضان در ایلام

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۴۸۲۸

آشنایی با آداب و رسوم ماه رمضان در ایلام

همشهری‌آنلاین: یک هفته مانده به ماه رمضان مردم روزه‌دار استان ایلام به غبارروبی مساجد می‌پردازند. همچنین آنها در آخرین روز از ماه شعبان به پیشواز رمضان می‌روند و این روز را روزه می‌گیرند.

با این وجود ایلامی‌ها مانند مردم سایر نقاط کشور، آیین‌های بومی ویژه خود در رابطه با ماه رمضان را دارند که برخی از آنها به دلیل تغییر سبک زندگی فراموش شده‌اند و برخی دیگر هنوز اجرا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزه و روزه‌داری از نگاه اهل بیت (ع)

 ‌پخت غذاهای محلی و افطاری دادن

یکی از آداب و رسوم ماه مبارک رمضان در استان ایلام ‌پختن «حلیم»، «آش»، «بژی برساق»، «کله کنجی»، «شله زرد»، «آش گندم» و «شیره ‌خرما» با روغن محلی است و مردم در این ماه مبارک سفره‌های افطاری ‌خود را با این غذاها در کنار دیگر غذاهای ساده رنگین می‌کنند و به دوستان و آشنایان افطاری می‌دهند.

افطاری‌دادن به دوستان و اقوام نزدیک در استان ایلام یکی از رسوم کهن مردم ‌است که همه ساله در ماه مبارک رمضان انجام می‌شود. در این سنت حسنه میزبان تلاش می‌کند با هر آنچه که در توان دارد از روزه‌داران ماه مبارک ‌رمضان پذیرایی کند. ‌

 بسیاری از مردم استان نیز در نیمه ماه رمضان با دادن افطاری ‌به مردم محله‌های فقیرنشین ضمن گرامی‌داشت میلاد مسعود امام حسن مجتبی (ع) سنت حسنه ‌نیکوکاری را به جا می‌آورند. ‌

کاسه همساده

از مهم‌ترین و برجسته‌ترین سنت‌های ویژه ماه رمضان که ایلامی‌ها به آن‌ پایبند هستند، به‌جا آوردن رسم «کاسه همساده» است. در این رسم آنها پیش از اذان مغرب، بهترین و به تعبیر خود گل غذای افطاری‌شان را برای همسایه‌ای که توان مالی کمتری دارد، می‌برند.

هدیه دادن به روزه اولی‌ها

 از دیگر سنت‌های رمضان در استان ایلام هدیه‌دادن به کودکانی است که برای ‌نخستین بار به سن تکلیف رسیده و روزه می‌گیرند. این هدیه پس از پایان نخستین روزی که آنها توانسته‌اند روزه بگیرند؛ داده‌می‌شود.

سرشیم و سحوره خور

در ایلام افطار به «سرشیم» و غذای سحر به «پاشیم» یا «سحوره خور» معروف است و مردم قصد دارند حتی‌المقدور افطار را که شامل شیرینی‌ها و حلوای محلی است دسته‌جمعی تناول کنند و برای این کارگاه نانی بسیار نازک به نام «شله‌کینه» پخته که در شیره‌ خرما یا عسل و روغن و کره محلی خیس می‌دهند و با آن افطار می‌کنند.

ساج علی

در ایلام رسم است شب‌های قدر و احیا برای شادی روح تازه درگذشتگان خروسی قربانی و از آن غذا تهیه می‌کنند. سپس آن را  همراه پلو برای نیازمندان می‌فرستند و طبقی که این غذا بر روی آن قرار داده می‌شود به «ساج علی» معروف است که به بخشش‌های مولای متقیان علی (ع) در شب‌های گهربار قدر اشاره دارد.

ختم قرآن و عزاداری

از رسوم مردم این استان برگزاری مجالس ختم قرآن در ایلام و دیگر شهرهای استان است. همچنین آنها در شب‌های نوزدهم و بیست و یکم ماه رمضان به عزاداری و شب‌های قدر هم به خواندن قرآن و ادعیه می‌پردازند.

فضیلت شب‌های قدر

عید فطر

ایلامی‌ها اول صبح‌ روز عید فطر خود را برای رفتن به مصلاها و مساجد محل زندگی خود برای خواندن نماز عید فطر آماده می‌کنند. آنها بعد از نماز به مزار عزیزان از دست‌رفته خود می‌روند و فاتحه می‌خوانند. همچنین آنها در این روز به دید و بازدید فامیل خود نیز می‌روند.

بهترین اعمال در شب و روز عید فطر کد خبر 500774 برچسب‌ها مجله سنت‌های رمضان مجله سفر به استان ایلام

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان ایلام ماه مبارک ماه رمضان عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۴۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت به مردم ادامه راه شهدا است

استاندار ایلام گفت: خدمت‌ به مردم و اعتلای نظام و انقلاب گامی در راستای اهداف والای شهدا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، حسن بهرام‌نیا امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در حاشیه مراسم تشییع پیکر شهید تازه تفحص شده «محمدشفیع فیضی‌زاده» در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه شهدا موجب برکت هر جامعه‌ای هستند، اظهار کرد: عزت، افتخار، سربلندی و امنیت کشور مرهون جانفشانی شهدا است.

وی با اشاره به آیه (۱۶۹) سوره آل عمران
«وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ، هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده‌اند، مرده مپندار، بلکه زنده‌اند که نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند» گفت: در قرآن کریم به جایگاه والا و بلندمرتبه شهدا اشاره شده است.

استاندار ایلام با بیان اینکه آرمان و اهداف شهدا اعتلای قرآن، دین اسلام و اعتلای نظام اسلامی و توجه به اصول دینی است، گفت: شهدا جان خود را برای اعتلای نظام اسلامی و پاسداری از خاک این کشور فدا کردند بنابراین وظیفه پاسداری از خون شهدا داریم.

بهرام‌نیا ضمن قدردانی از استقبال باشکوه مردم در تشییع پیکر این شهید بزرگوار، گفت: مردم و مسئولان استان از این شهید استقبال باشکوهی داشتند، شهدا بر گردن ما حق دارند و باید با خدمت به مردم و اعتلای نظام و انقلاب بتوانیم گامی در راستای اهداف والای آن‌ها برداریم.

به گزارش ایمنا، شهید محمدشفیع فیضی‌زاده سال ۱۳۶۲ در عملیات والفجر سه به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پس از ۴۱ سال گمنامی در منطقه عملیاتی زرباطیه عراق در آن سوی مرز مهران تفحص شد.

کد خبر 750213

دیگر خبرها

  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • تشییع پیکر پاک شهید محمد شفیع فیضی زاده با حضور پرشور مردم ایلام
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • حضور پرشور مردم ایلام در مراسم عزاداری امام صادق (ع)
  • استان ایلام در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) به سوگ نشست
  • سوگواری مردم شهر ایلام در رثای شهادت امام‌ جعفرصادق(ع)
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • خسارت سیلاب به منازل مردم در شهرک شهید کشوری ایلام
  • خدمت به مردم ادامه راه شهدا است
  • استقبال مردم و مسئولان استان ایلام از ورود پیکر شهید«فیضی زاده»