Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@00:49:22 GMT

آداب و رسوم رمضانی در پاکستان

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۴۳۰۹

آداب و رسوم رمضانی در پاکستان

زهرا فضل، دانشجوی پاکستانی ارشد علوم قرآن و حدیث جامعه المصطفی العالمیه، در حاشیه نمایشگاه قرآن مشهد در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی بیان کرد: 5 سالی هست که در مشهد ساکن و مشغول به تحصیل در رشته علوم قرآن و حدیث هستم و از آنجا که پدرم مشهد را خیلی دوست داشت، قبل از اینکه ازدواج کنم، به همراه خانواده بیشتر به مشهد سفر می‌کردیم و نام فامیلی‌ام که در پاکستان مشهور نیست اما به دلیل علاقه پدرم به مشهد و ارادت ایشان به امام رضا(ع) فامیلی مشهدی را انتخاب کردند و من اکنون در کلاس درس به زهرا مشهدی مشهورم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در خصوص آداب و روسم مردم پاکستان در ایام ماه مبارک رمضان گفت: در پاکستان ماه مبارک رمضان به تلاوت قرآن خیلی اهمیت داده می‌شود؛ لذا از مهم‌ترین برنامه‌های مسلمانان شیعه و سنی تلاوت قرآن کریم بعد از مراسم افطاری است.
بریانی و بکوری غذای مخصوص افطار
دانشجوی ارشد علوم قرآن و حدیث بیان کرد: سنت حسنه افطاری دادن نیز در بین مردم پاکستان رواج دارد و علاوه بر اینکه اقوام و خویشان را برای صرف افطار به منازل خود دعوت می‌کنند، به افطاری دادن در مساجد و فضاهایی که نماز جماعت اقامه می‌شود نیز اهمیت فراوانی داده می‌شود.
وی اضافه کرد: هر کس به اندازه وسعت مالی در افطاری دادن به مردم سهیم می‌شود و این افطاری دادن در سطح شهر و در کوچه و خیابان با پهن شدن سفره و پذیرایی روزه‌داران با غذاهای مخصوص افطاری که در پاکستان رایج است، در طول ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
فضل ادامه داد: از غذاهای مشهور پاکستان که در ایام ماه مبارک رمضان بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، بریانی است که با گوشت و برنج پخته می‌شود. بکوری دیگر غذای پرطرفدار مردم پاکستان در این ایام است. غذای اصلی مردم کشورم در سحر ماه مبارک رمضان، نان روغنی است که با انواع خورش‌ها و ماست سرو می‌شود.
وی گفت: در شب‌های قدر ماه مبارک رمضان نیز شیعیان مراسم احیا را در مساجد و حسینه‌ها با شور خاصی برگزار می‌کنند و سپس بر سر سفره سحری اطعام می‌شوند. همچنین مراسم عزاداری شب شهادت امام علی(ع) در پاکستان بسیار پر شور برگزار می‌شود.
عید فطر در پاکستان
فضل بیان کرد: عید فطر و عید قربان از بزرگترین اعیاد در پاکستان است. شب عید فطر از شب‌های شلوغی بازرا در پاکستان است و از مهم‌ترین رسومات مردم پاکستان در روز عید فطر که به مدت 3 روز جشن گرفته می‌شود پوشیدن لباس نو، عیدی دادن بزرگترها به کوچکترها و دید و بازدید است.
این دانشجوی علوم قرآن و حدیث گفت: در این روز مردم بر اساس رسمی که دارند شیربرنج و سایر غذاهای شیرین را می‌پزند و با خریدن هدیه برای اقوام و خویشان و همسایه‌ها به دیدن آن‌ها می‌روند. دختران جوان نیز برای یکدیگر زیورآلات و لوازم زینتی و آرایشی هدیه می‌دهند.
نمایشگاه قرآن در پاکستان
وی در خصوص نمایشگاه قرآن در پاکستان افزود: نمایشگاه قرآن در پاکستان به گستردگی و تنوع موضوعات نمایشگاه مشهد که الان ما شاهد آن هستیم، نیست و فقط نمایشگاه قرآن که با رویکرد بین‌المللی باشد، در اسلام‌آباد که پایتخت این کشور است، برگزار می‌شود ولی در سایر استان‌های کشور نمایشگاه قرآن در سطح همان استان برپا می‌شود.
این دانشجوی علوم قرآن و حدیث اظهار کرد: در نمایشگاه بیشتر به مباحث قرآنی پرداخته می‌شود. به عنوان مثال موضوع نزول قرآن در قالب نمایش و فیلم برای مخاطبان ارائه می‌شود و همچنین از قاریان برجسته کشور و حتی بین‌المللی نیز برای برگزاری کرسی تلاوت نیز طول برگزاری نمایشگاه دعوت می‌شود.
فضل ادامه داد: نمایشگاه قرآن در پاکستان نیز مانند ایران در طول ماه مبارک رمضان برپا می‌شود که شامل غرفه‌هایی از جمله انتشارات کتب قرآنی و مذهبی، ارائه محصولات و نرم‌افزارهای قرآنی، غرفه ویژه کودک و نوجوان با مفاهیم قرآنی و... است و وقتی که مورد استقبال مخاطبان باشد، پیش آمده که تا مدت یک ماه هم تمدید شده است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی جامعه المصطفی پاکستان نمایشگاه قرآن قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۴۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل

اولین نمایشگاه ملی قرآن کریم با شعار "جامعه افغانی، تربیت قرآنی" به مدت هفت روز باهدف انس با قرآن و ترویج معارف قرآنی در قصر دارالامان کابل برگزار شد.

عبداللطیف نظری؛ معین مسلکی وزارت اقتصاد طالبان، این نمایشگاه را در ترویج ارزش‌های اسلامی و معارف قرآنی مهم خواند و گفت: مهم‌ترین رسالت ما این است که نسل جوان ما با ارزش‌های اسلامی و قرآنی آشنا شوند.

او گفت: اگر به ارزش‌های قرآنی عمل کنیم، همواره به‌عنوان یک ملت سرفراز باقی خواهیم ماند.

مفتی شفیع الله ثاقب، رییس دعوت و ارشاد وزارت سرحدات، اقوام و قبایل حکومت طالبان هم در این نمایشگاه گفت: قرآن کریم کتابی است که تا قیام قیامت ماندگار و راهنمای بشریت خواهد ماند.

او نیز بر اتحاد مردم تاکید کرد و گفت: قرآن کریم محور وحدت و اخوت میان امت اسلامی است

این نمایشگاه با حضور فرهنگیان، اساتید حوزه و دانشگاه و شماری از مقام‌های حکومتی گشایش یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • گفتمان انقلاب اسلامی روز به روز در حال گسترش است
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • بیش از ۱۸۷ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد به چرخه تولید بازگشتند
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • میزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابل
  • مهلت ۲ هفته‌ای برای انتقال نمایشگاه‌های خودرو به شهرک صنفی کاوه در مهاباد
  • نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل