Web Analytics Made Easy - Statcounter

در گذشته افرادی که به حج یا کربلا رفته بودند موقع ماه مبارک رمضان با در دست گرفتن چراغ‌هایی نویدن آمدن ماه مهمانی خدا را می‌دادند و افرادی هم در سحرگاه‌ها  انبر بر هم می‌زدند تا مردم خواب نمانند. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۴ استانها چهارمحال و بختیاری نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ماه رمضان است، ماه میهمانی خدا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیاکان و گذشتگانمان در این ماه آداب و رسوم خاصی داشتند که شاید امروز اجرای این آداب و رسوم کم رنگ شده است. قدیم در نخستین سحر ماه رمضان چراغ گردان‌ها با صدای بلند، آمدن ماه را نوید می‌دادند و بر دیوارهای کاهگلی خانه ضربه کوچک می‌زدند تا کسی خواب نماند.

در شهرستان اردل استان چهارمحال و بختیاری هم مردم آداب و رسوم خاصی داشتند. فرنگیس رئیسی از خاطرات دوران قدیم در ماه رمضان می‌گوید: مردم این شهرستان برای آماهد شدن ماه مبارک رمضان خانه‌ها و مساجد را کاملا تمیز و غبار روبی می‌کردند، نان محلی می‌پختند و مشک می‌زدند تا کره، دوغ و کشک برای سحر و افطار خود آماده کنند.

حدود 60 سال پیش یا شاید هم بیشتر برای بیدار کردنمان از خواب از به هم زدن انبر استفاده و با ریتم انبر شروع به خواندن شعر می‌کردند.

رنگ و بوی رمضان در بام ایران; از برپایی چهل قرآن تا آئین حنا‌بران در امامزادگان دو خاتون(س) شهرکرد + عکسآداب و رسوم ماه رمضان در اصفهان| روایت آیةالکرسی‌های بابرکت و طبل‌هایی که هنوز پرصدا می‌نوازندآداب و رسوم ماه رمضان در خراسان جنوبی| از لالایی عاشقانه کویرنشینان‌ تا پخت آش «قل هوالله» + فیلم

غذاهای سحری بیشتر محلی بود مثل سرشیر، کره، عسل، نان کاکل و... در طول روز که روزه بودیم بیشتر وقت خود را مشغول قالیبافی بودیم و یا کمک پدرمان در کشاورزی می‌کردیم تا اذان، معمولا اذان را هم در خانه‌ها می‌گفتند اما نماز را در کنار مقبره امامزاده عزیز(ع) می‌خواندیم.

 در آن زمان گوسفندی را ذبح و سرخ و طبخ می‌کردیم و در درون یک خیگ (پوست گوسفند) قرار می‌دادیم و برای چند افطار یا سحر به صورت دم پخت یا آبگوشت از آن استفاده می‌کردیم.

بیشتر مواقع افطار به صورت فامیلی در خانه بزرگترهایمان دور هم جمع می‌شدیم و تا سحر پیش هم می‌ماندیم و مثل الان که تجملات نبود ولی با همان ظواهر آن زمان به صله رحم می‌پرداختیم ومشغول عبادت می‌شدیم. بعد از سحری خوردن به خانه‌های خودمان می‌رفتیم و به دنبال کار روزانه مشغول می‌شدیم.

در شب‌های احیاء ماه رمضان هم هر چندین نفر یا چندین خانواده به یکی از خانه‌های بزرگ فامیل و یا بر حسب انتخاب می‌رفتیم و تا سحر به راز و نیاز و عبادت می‌پرداختیم و واقعا استفاده می‌کردیم.

 خلاصه از ماه مبارک رمضان آن زمان با آن همه سنت قدیم خیلی خاطره داریم و هیچ وقت از ذهنمان پاک نخواهد شد.

انتهای پیام/ش

R41350/P4001/S6,54/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۶۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | بارش باران و بوجود آمدن ابشار آب در پلدختر

265 33

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902696

دیگر خبرها

  • عضو روحانیت مبارز: بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است
  • وارد آمدن خسارت به زیر ساخت ها در استان کهگیلویه و بویراحمد
  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان
  • سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟
  • ببینید | بارش باران و بوجود آمدن ابشار آب در پلدختر
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • برهم خوردن معادلات دشمنان پس از عملیات وعده صادق
  • این شهید حتی موقع به‌ دنیا آمدن فرزندش هم حاضر نشد به خانه برگردد!
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی