Web Analytics Made Easy - Statcounter

نائین یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران است، ماه رمضان در این شهر قدیمی همراه با آداب و رسوم خاصی است و یکی از این مراسم‌های خاص طبل‌زنی هنگام سحر است که با وجود گذشت زمان هنوز هم اجرا می‌شود. ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۴:۲۷ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، ماه مهمانی خدا در حالی آغاز شده است که شور و حال زیبایی میان مردم برپا شده است، صدای دعای سحرگاهی، مناجات‌ها، صدای مؤذن در وقت افطار و ربّنای قبل از آن چنان زیبایی و نشاطی ایجاد می‌کند که همه را به‌وجد می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه رمضان که آغاز می‌شود مردم در سراسر ایران و حتی خارج از این خاک اعمال این ماه را به‌جا می‌آورند. هر شهر و روستا و استانی نیز آداب مخصوص به خود را دارد که با برگزاری آن به رسوم کهن و پیشین خود احترام می‌گزارند.

یکی از شهرهایی که رسوم کهن و زیبایی در ماه مبارک رمضان دارند شهر نائین است، نائین در استان اصفهان و مرکز شهرستان نائین قرار دارد و مردم مهمان‌نواز و خون‌گرمی دارد که در تمام ایام سال پذیرای مسافرانی از سراسر ایران هستند.

قدمت نائین بیش از 3000 سال است و وجود مسجد جامع نائین که از لحاظ قدمت اولین یا دومین مسجد پابرجا در ایران است؛ شاهدی بر این مدعاست.

اما ماه رمضان برای مردم نائین رنگ و بوی خاصی دارد که با برخی رسوم آغاز می‌شود و با برگزاری همین رسوم به پایان می‌رسد. برخی از این آداب به‌دلیل گذشت زمان دیگر قابل اجرا نیست اما برخی دیگر همچنان در حال انجام است.

طبل‌زنی سحرهای ماه رمضان در نائین

محمدیه، یکی از شهرهای نائین است که آئینی ویژه به‌نام "طبل‌زنی" دارد. این آئین در ماه رمضان قبل از سحر و افطار توسط اهالی این شهر برگزار می‌شود.

یکی از اهالی قدیمی شهر نائین در مورد این سنت قدیمی در ماه رمضان گفت: در زمان گذشته مردم ساعت نداشتند و نمی‌دانستند زمان دقیق سحر و افطار چه‌وقتی است، برای همین در شهر نائین رسمی بنا نهاده شد، به این صورت که به‌هنگام سحر طبل می‌نواختند و روزه‌داران با صدای طبل از زمان سحر مطلع می‌شدند. با گذشت زمان و پیشرفت مردم، ساعت و خیلی وسایل دیگر هم آمد و این رسم کم‌کم رو به فراموشی رفت.

وی افزود: با وجود همه این تغییرات در برخی از شهرها این سنت‌ها هنوز هم اجرا می‌شود و هدف آن حفظ آئین و رسوم ماه مبارک است تا نسل به نسل به دیگران بچرخد و فراموش نشود. در محله‌ای از نائین همچنان طبل‌نوازان منادی سحرخیزان هستند. مردم کوچه و بازار نائین صدای طبل را با رؤیت هلال ماه رمضان می‌شنیدند تا بدانند که ماه رمضان آغاز شده است.

غذاهای سنتی ماه رمضان در نائین

از غذاهای معروف نائین در این ماه آش جو با شلغم، آش رشته، شله‌زرد، حلوا و کله‌جوش را می‌توان نام برد.

یکی از اهالی شهر نائین پیرامون غذاهای سنتی این شهر در ماه رمضان گفت: انواع آش‌ها از غذاهای سنتی ما در ماه رمضان است، آش کله‌جوش هم طرفداران زیادی دارد. بسیاری از زنان نائین این نوع آش را برای وعده افطار تهیه می‌کنند و حتی به همسایه‌ها نیز می‌دهند.

وی افزود: شله‌زرد هم بین ما طرفداران زیادی دارد، معمولاً زنان دور هم جمع می‌شوند این غذای خوشمزه را تهیه می‌کنند و بیشتر مواقع هم به‌صورت نذر است و بین مردم توزیع می‌شود. زیبایی این رسوم این است که همه را دور هم جمع می‌کند، کدورت‌ها را کنار می‌گذارند و حتی از وجود کودکان و نوجوانان هم استفاده می‌کنند تا آنها هم این رسوم را یاد بگیرند.

نوشتن آیةالکرسی روی کاغذ در ماه رمضان

یکی دیگر از آداب ماه رمضان در نائین این است که روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان عده‌ای کاغذ می‌آورند و افراد باسواد و خوش‌خط روی آن آیةالکرسی را می‌نویسند و به دیگران هدیه می‌دهند که داخل کیف یا جیبشان بگذارند و مردم به برکت‌داشتن این آیات بسیار اعتقاد دارند و سعی می‌کنند که حتماً از دست افراد مذهبی و مؤمن و روحانیون و یا سادات دستخطی از آیةالکرسی بگیرند.

برگزاری مراسم ختم قرآن و جزءخوانی در مساجد

یکی دیگر از رسوم مردم در ماه مبارک رمضان جزءخوانی قرآن کریم است که تنها مختص شهر نائین نیست، بلکه در تمام کشور فراگیر است و مردم از نخستین روز ماه مبارک جزءخوانی قرآن را آغاز می‌کنند.

مردم شهر نائین نیز در این مراسم حضوری پررنگ دارند، یکی از زیبایی‌های این مراسم در نائین حضور دختران و پسران روزه‌‌اولی است که همراه پدر و مادر و بزرگترها به مسجد می‌آیند و با شور و حال خاصی در مراسم جزءخوانی قرآن شرکت می‌کنند.

نائین یکی از شهرهای کویری اصفهان است و مسافران بسیاری را همه‌ساله جذب خود می‌کند. ماه مبارک رمضان نیز در این شهر با آداب خاصی همراه است که یکی از ویژه‌ترین این مراسم‌ها طبل‌زنی است که هنوز هم در برخی از شهرها از جمله محمدیه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ش*

R41346/P4001/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۵۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید ۴۰ هزار نفر از مراکز صنعتی ایلام

استاندار ایلام از بازدید ۴۰ هزار نفر در قالب اردوهای روایت پیشرفت از مراکز صنعتی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، حسن بهرام‌نیا امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در جلسه شورای اداری استان با اشاره به اهمیت روایت پیشرفت دستاوردهای نظام و دولت، اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تاکنون حدود ۴۰ هزار نفر در قالب تور گردشگری "اردوهای روایت پیشرفت" از اماکن صنعتی استان بازدید داشتند.

وی افزود: از این تعداد بازدید کننده هشت هزار نفر دانش‌آموز، و مابقی از اقشار مختلف شامل کارکنان و خانواده‌های آنان، دانشجویان، فرهنگیان، جامعه‌پزشکی، و هنرمندان بودند.

استاندار ایلام میانگین سنی بازدیدکنندگان در اردوهای روایت پیشرفت را ۱۸ تا ۲۵ سال عنوان کرد و افزود: بیشترین بازدیدها به ترتیب از پتروشیمی ایلام، پالایشگاه گاز ایلام، کارخانه سیمان و پترو پالایش دهلران بوده است.

وی اضافه کرد: برای نخستین بار زنگ انشا با موضوع روایت پیشرفت به صورت همزمان در سراسر استان ایلام نواخته شد و ۹۰ هزار دانش‌آموز در قالب این طرح، دستاوردهای را دولت را روایت کردند که به زودی از برگزیدگان در اجلاسیه استانی روایت پیشرفت تجلیل خواهد شد.

استاندار ایلام اضافه کرد: برگزاری دوره‌های ویژه برای تربیت راویان پیشرفت با اولویت نسل جوان در دستور کار قرار گرفته است.

بهرام‌نیا ادامه داد: برای نخستین بار دستاوردهای دولت سیزدهم در استان ایلام در ۶۰ برنامه ۱۲۰۰ دقیقه‌ای در شبکه استانی ایلام توسط استاندار، معاونین استاندار، فرمانداران و مدیران دستگاه‌ها تشریح شد.

وی گفت: در این دولت حدود ۱۱۰ سفر شهرستانی انجام شده که بیشتر این سفرها در روزهای پنجشنبه و جمعه و یا روزهای تعطیل بوده که از نزدیک با مردم دیدار داشتیم، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۱ دیدار چهره به چهره با هزار و ۲۰ نفر از مردم در استانداری برگزار شده است، همچنین در سامانه سامد از طریق تلفن ۱۱۱ پاسخ‌گوی مشکلات و مطالبات مردم به‌صورت تلفنی بودیم.

کد خبر 750196

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان در اولویت است/بازار «زرین» گذشته را روایت می‌کند
  • امام جمعه شیراز : در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند / شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد / یک دانشمند گفته اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • باران شدید بهاری و سیل در نائین + فیلم
  • حماسه «وعده صادق» روایت فتح می‌خواهد
  • حماسه وعده صادق باید در سطح جامعه روایت گری شود
  • روایت رئیس کل دادگستری هرمزگان از فرآیند حل مشکل ۵۱ ساله مردم قشم
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد
  • بازدید ۴۰ هزار نفر از مراکز صنعتی ایلام
  • روایت دو بازیگر زن از تحقیرشان توسط مردم