Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@21:55:43 GMT

آداب و رسوم مردم جوانرود در ماه مبارک رمضان

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۹۴۰۲

آداب و رسوم مردم جوانرود در ماه مبارک رمضان

به گزارش خبرنگار ایرنا، آداب و رسوم ماه مبارک رمضان یکی از مباحث مهم فرهنگ مردمان کُرد شافعی مذهب است که از سال های دور تاکنون از قداست و جایگاه خاصی برخوردار بوده و از آنجا که این رسوم ریشه دینی دارد توجه همگان را به خود جلب کرده است.
آداب و رسوم مردم جوانرود به 2 بخش فرهنگی و عقیدتی تقسیم می شود که بخش فرهنگی در گذشته پررونق تر بوده اما هم اکنون این بخش براثرهجوم فرهنگ بیگانه، رونق زندگی شهری، پیشرفت فناوری ارتباطات و به طور کلی تغییراتی که در زندگی مردم به وجود آمده کمرنگ تر شده ولی بخش اعتقادی هنوز دست نخورده باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از اواخر نیمه شعبان جنب و جوش خاصی برای به پیشواز رفتن ماه رمضان در میان مردم مشاهده می‌شود و مسلمانان برای انجام فرایض دینی این ماه آماده می‌شوند.
اغلب مردم شهرستان جوانرود، طبق آیین و سنن گذشته از ماه قبل با خانه تکانی و زدودن گرد و غبار از خانه ها به استقبال ماه پرخیر و برکت رمضان رفته و با شستن فرش و نظافت وسایل خانه معتقدند با فرارسیدن ماه رمضان باید زندگی نو را شروع کرد.
خانواده ها در جوانرود از هفته های قبل خرید مایحتاج و کالاهای ضروری را آغاز می کنند تا در این ماه به نحو مطلوب از مهمانان پذیرایی کنند.
از سنن دیگر مردم جوانرود در گذشته در روستاها، بیدار کردن اهالی هنگام سحر بود که چند نفر از مردم در کوچه ها می‌گشتند و مردم را برای سحر بیدار می‌کردند امروزه هم این سنت کم و بیش انجام می شود.
اهل خانه نیز با روشن کردن چراغ، بیدار بودن خود را اعلام می‌کردند و در غیر این صورت، اهالی روز بعد به پرس و جو می‌پرداختند و اگر مشکلی برای صاحبخانه به وجود آمده بود به یاری او می‌ رفتند که این امر باعث نزدیکی دل ها بین اهالی می شد.
دیدار دوستان و آشنایان بعد از افطار نیز یکی دیگر از آیین های مخصوص‌ ماه مبارک رمضان در جوانرود ‌است که این مهم در گذشته رونق بیشتری داشته اما امروزه هم کم و بیش انجام می‌شود.
صله رحم هم از مهمترین آداب و سنن مردم جوانرود در ماه رمضان از گذشته تا به امروز است و شهروندان معتقدند که در این ماه باید کینه ها را کنار گذاشت و با دلی آکنده از صفا و صمیمیت در مهمانی خداوند حضور یافت.
برپایی میهمانی های افطار نیز در این ماه از رونق خاصی برخوردار است و مردم در این ماه دوستان و آشنایان را به افطار دعوت می کنند.
در گذشته انواع نان و کلوچه توسط بانوان پخته و برای افطار کردن روزه داران در مساجد توزیع می شد و این کار کم و بیش در روستاها هم اکنون نیز انجام می شود.
البته بخش عقیدتی ماه مبارک رمضان که در نزد مردم اهل سنت کُرد خیلی مهم است، ختم قرآن کریم و هدیه دادن ثواب آن برای شادی روح اموات و به قصد عبادت و تقرب به خداست.
خواندن نماز تراویح و شب زنده داری در شب های قدر و مراسم دعا خوانی، برگزاری آیین مولودی و پرسش و پاسخ مذهبی از دیگر آیین های معنوی مردم شهرستان جوانرود در ماه مبارک رمضان است.
شهرستان جوانرود با بیش از 75 هزار نفر جمعیت در 86 کیلومتری شمال غرب کرمانشاه واقع شده است.
بهمن کریمی - خبرنگارایرنا
8066/7453
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 آداب و رسوم پرسش و پاسخ شادی فناوری گرد و غبار 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۹۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟

منابع محلی، بیانیه‌ها، بررسی اخبار و ویدئوهای منتشر شده در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی این روایت را تقویت می‌کند که نیروهای طالبان در روستای «قرلق» شهرستان درایم ولایت بدخشان بر سر تخریب مزارع با تعدادی از مردم محلی درگیر شده‌اند و در نتیجه یک کشاورز نیز کشته می‌شود.

به گزارش تسنیم، ماجرای مبارزه حکومت طالبان با کشت و تولید مواد مخدر در ولایت‌های افغانستان درحالی ادامه دارد که مقاومت کشاورزان نیز با گذشت زمان و نبود کشت جایگزین افزایش یافته است اما در ماههای اخیر برخی رسانه‌های غربی نیز به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند تا نقش سیاه‌نمایی را بیش از گذشته برجسته کنند.

از سوی دیگر برخی رسانه‌ها با انتشار اخباری اعلام کرده‌اند تظاهرات مردمی در بدخشان به دلیل ورود نیروهای طالبان به حریم شخصی بوده و حریم خانواده‌ها نیز رعایت نشده است.

بر اساس بیانیه فرماندهی پلیس بدخشان به نظر می‌رسد که وضعیت به حالت عادی بازگشته است.

خاطرنشان می شود که سال گذشته نیز در بدخشان بر سر تخریب مزارع خشخاش درگیری صورت گرفت و گفته شد چهار نفر کشته و یا زخمی شدند اما گزارشی از تعرض به حریم شخصی و خانوادگی منتشر نشد.

به نظر می‌رسد حساسیت کشاورزان مزارع خشخاش به این دلیل افزایش یافته است که برای کشت جایگزین کاری انجام نشده و با توجه به مشکلات اقتصادی افغانستان، آنها به نوعی مجبور به ادامه این روند هستند.

«پینو آلارچی» رئیس اجرایی پیشین دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل اسفندماه گذشته با اشاره به عدم کمک‌های لازم در زمینه کشت جایگزین، اعتراف کرد؛ وظیفه جامعه جهانی است که برای کشت جایگزین مواد مخدر با افغانستان همکاری کند.

با نگاهی به این قبیل اظهارات مقامات مختلف غربی و نهادهای بین‌المللی، به‌خوبی می‌توان دریافت که جامعه جهانی با وجود قول‌های مکرر، کمکی به کشت جایگزین خشخاش در افغانستان نکرده‌اند. این در حالی است که اقتصاد مبتنی بر کشاورزی افغانستان به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های آمریکا با مشکل مواجه است و این نارضایتی عمومی در مناطقی که ناچار از کشت هستند را افزایش می‌دهد.

با این حال، در ادامه چند نکته قابل ذکر است؛ نخست این که کشتن مردم عادی قابل توجیه نیست و حکومت طالبان باید نظارت بیشتری بر نیروهای خود داشته باشد.

البته پیش از این بارها مقامات ارشد کابل از جمله در این اواخر «سراج الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان نیز تاکید کردند که نیروهای حکومتی نباید با مردم بدرفتاری کنند و موجب رنج مردم شوند.

پاشنه آشیل حکومت‌های کابل در جامعه سنتی و مذهبی افغانستان بیشتر مسائل مربوط به قومیت، زبان، زنان و خانواده بوده است و هیچگاه مردم این کشور، توهین به چنین مسائلی را برنتابیده‌اند و همواره برای این حکومت‌ها در طی زمان فرجام نامبارکی را رقم زده‌اند.

به هر حال، موضوع اعتراض به تخریب مزارع خشخاش از سوی کشاورزان، موضوع جدیدی نیست اما برخی به نظر می‌رسد به دنبال فتنه هستند تا ماهی مقصود خود را صید کنند و باید در شرایط کنونی هم حاکمیت افغانستان و هم مردم بیش از گذشته هشیار باشند تا این کشور در بحران عمیق‌تر از گذشته فرو نرود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • کدورت آب شرب جوانرود در پی طغیان چشمه کاوات
  • پیشرفت ۹۵درصدی پروژه آبرسانی به جوانرود باهدف کاهش تنش آبی این شهرستان
  • از مدار بهره برداری خارج شدن چشمه کاوات به علت طغیان
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • آخرین خبر درباره جابجایی مهمانشهر رفسنجان
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • پیام تبریک بانک سرمایه به مناسبت دهه فجر